kolmapäev, 20. juuli 2016

Vabandan postituste segase sisu pärast, kuid olen piirkonnas, kus wifi on kui vahelduvvool ja ei saa aru, mis on läinud teele ja mis mitte.
Näib, et praegu internet on olemas ja seepärast lisan mōne asjakohase mōtte. Kuna oleme piirkonnas, kust Istanbuli on 8-9 tundi bussisōitu, siis kohalikud jälgivad arenguid Türgis päris hoolega. Ega ei osata ka siin päris hästi seletada, mis siiski juhtus ja milleks see hea oli. Tasub meenutada, et see rahvas oli 5 sajandit Osmani impeeriumi ikke all ( nagu kohalikud ütlevad) ja seepärast suhtutakse sellise naabri koduōues toimuvasse kahtluse ja umbusuga. Tuletab meelde meie suhtumist Venemaal toimuvasse. Ei taheta uskuda juttu, vaid tahetakse näha julgustavaid tegusid. Tuletab meelde üht laulu, mille sōnad vabas vormis olid: miks on see naaber meil nōnda s...
Bulgaaria ise on suhteliselt räämas. Linna keskelt muru ei niideta, hein on rinnuni. Üks tüüpiline lōunamaine lohakus, kuid neid ei paista see häirivat. Euroopa Liit on küll nagu erinevate paikadega lapitud kasukas. Samas ta annab sooja ja ära visata ka ei raatsi. Kes teab, mis sineli hoopis selle eest vastu saab, kui liiga meheks kätte ära minna.
Niipalju siis Bulgaariast ja Türgist, aga vōib-olla hoopis elust üldisemalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar