laupäev, 16. juuli 2016

Kuldsed liivad 1

2 aastat tagasi lōin ka endale blogi ja kirjutasin esimese postituse. Läks mööda 2 aastat ja tundsin vajadust järgmine postitus üles riputada. Olen oma rändamistega jōudnud Kuldsetele Liivadele. Vene ajal siia ei sattunud ja kui vabadus saabus, tundus kuidagi kohatu raisata aega NL- satelliidi peale. Nüüd on Bulgaaria EL liige ja tundsin sisemist vajadust liitlased uue mundris üle vaadata. Parim variant selleks tundus ühenda Bulgaaria reis soojamaa reisiga. Vene ajal Kaukaasias matkamas käies sai ikka matkamustus maha pestud Mustas meres. Nüüd oleme Musta mere läänekaldal Kuldsetel Liivadel. Ega nad nii kuldsed polegi ja neljatärni hotelli tōeline tase on vist ruutu vōetud, kuid on vaatega merele, hea toidu ja puhta keskkonnaga. Ainult see kōik on viledaks kulunud ja näeb välja nadu Moskvitsh Mercedese kōrval. Oleme aga rahul ja loodame parimat.
Sōit Tallinnast Varna oli juba seikluslik. Tuleb meelde vanasōna- siga leiab alati pori. Lennukis sattus mu naabriks vene keelt kōnelev abielupaar, kes juba lennuki ülestōusmise ajal avas konspiratiivselt Absolut Vodka pudeli ja tarbisid püha nestet paberikoti varjus. Mulle nad ei pakkunud ja see ilmselt saigi neile saatuslikuks, sest pudeli teise poole lahendamisel loobusid nad paberikotist ja asetasid oma pudeli familiarselt eesistuja taha lauakesele. See riivatus ei jäänud stjuurdessile märkamata, ta vōttis pudeli ära ja pani pakkide hoiuraami. See julm tegu mōjus mehele nii halvasti, et ta kukkus sügavale unne, ajas jalga minu jalgevahele ja tahtis mu ōla peal magada. Vahepeal rääkis ta minuga inglise keeles, mis tōele au andes oli minu omast parem. Kohale jōudsime ja mees saadi ka maha eriliste jōuvōteteta. Täna hommikupoolikul kohtusime juba rōōmsalt hotelli siseōue basseinis ja ta avaldas lootust, et veedame koos ilusa puhkuse. See kōlas kaunis kurjakuulutavalt, kuid elame-näeme.
Tänase päeva veetsime basseinis ja meres. Suvitamist segavad ainult tihedad söögi- ja joogikorrad, sest olime endale valinud reziimi "kōik hinnas" ja kui muid mugavusi vähem kipub olema, peame rikkaliku söögi ja joogiga piirduma. Praegugi istume lobby- baaris ja mōlemil on ees poeetilise nimega kokteil CLOUD, mis segati piparmündiliköörist, aniisiviinast, rakist ja mineraalveest. Mu naise eelmine kokteil oli Edelweiss( piparmündiliköör, kohviliköör, vodka ja mineraalvesi) ja mina eelistasin puhast rakit jääga.
Homme-ülehomme suvitame ja teisipäeval sōidame iidsesse linna Nassebari. Loodan, et seekord on bussis pinginaabriks oma naine...
Murelikuks teeb aga olukord Türgis, sest iidne Konstantinoopol on siit kiviga visata. Meie reisipakkumiseski on 2- päevane Istanbuli külastus. Loodan, et see ei realiseeru.

2 kommentaari:

  1. Tore on lugeda, et teie reis ikka meeleolukalt kulgeb!

    VastaKustuta
  2. Tänapäeval on see hea, et pori leiab igaüks. Mõnusat puhkust!

    VastaKustuta